Verken Klankenbos met een gloednieuwe app!

Klankenbos © Luc Daelemans

Sinds kort kan je Klankenbos ook verkennen met een gratis mobiele app voor smartphone of tablet.


De app is gps-gestuurd en toont je waar je je precies bevindt in Klankenbos. Op een plattegrond zijn de verschillende installaties aangegeven en per installatie krijg je meer info over het kunstwerk en de kunstenaar.


Met deze app, ontwikkeld door Yvan Vander Sandern, wordt een papieren plannetje overbodig. De app is momenteel enkel beschikbaar voor Android via de Google Play Store, binnenkort komt er ook een versie voor iOS.


Nieuwe installaties in 2018

Maar er is nog meer goed nieuws vanuit Klankenbos. Volgend jaar breidt Klankenbos uit met maar liefst drie nieuwe installaties!


Twee van de tijdelijke installaties ontwikkeld door studenten van de Duitse klankkunstenaar Andreas Oldörp krijgen een duurzame vorm en worden toegevoegd aan de collectie, met de steun van C-TAKT. Het gaat om SchwungBumm van Marius Buck op de Scoutsrally speeltuin en Aandacht van Philipp Hawlitschek bij het rietvijvertje.


Verder komt er ook een reusachtige xylofoon van de Duitse kunstenaar Volker Staub vlakbij het Hageven, als deel van de vernieuwde Landbouwfietsroute van gemeente Neerpelt. 


Meer over het Klankenbos.