Vijf betoverende kerstconcerten in de mooiste monumenten

© Yves Verfaillie, Kasteel van Poeke
© Stefan Dewickere, Kasteel d'Ursel
Sint-Pieters-en-Pauluskerk, Mechelen
© P. Van Gelooven, Alden Biesen
AMUZ in de Antwerpse Sint-Augustinuskerk.

In de kerstperiode valt er naar goede gewoonte heel wat te beleven. Wil je even ontsnappen aan de drukte van feestjes, recepties en kerstmarkten? Dan kan een streepje muziek misschien voor wat rust zorgen. Op deze vijf monumentale plekken geniet je van een sfeervol concert, met je oren én met je ogen!


1. Historische winterconcerten in het Kasteel van Poeke

In het Kasteel van Poeke staat een reeks unieke winterconcerten op het programma. Verschillende artiesten brengen er klassieke werken van Mozart, Beethoven en Schubert gespeeld op een pianoforte replica uit het atelier van Chris Maene. Aansluitend volgt er een receptie en wie wil kan het kasteel ook bezoeken. Meer informatie vind je op de website van het Kasteel van Poeke.


2. Een bijzonder muzikaal duo in Kasteel d’Ursel

Accordeonist Philippe Thuriot vormt een niet-alledaags duo met altviolist Tony Nys. Thuriot is een muzikale duizendpoot die uitblinkt in uiteenlopende stijlen. Tony Nys is altviolist bij De Munt en bij het Malibran Quartet. Deze twee muzikanten nemen je mee op een muzikale reis door Europa, Rusland en Argentinië. Van Bach tot Piazzolla, van glasheldere polyfonie tot passionele tango. Alle informatie op de website van Kasteel d'Ursel.


3. Middeleeuwse kerstliederen in Sint-Pieters-en-Pauluskerk

In de monumentale Sint-Pieters-en-Pauluskerk van Mechelen kan je op zaterdag 9 december genieten van middeleeuwse kerstliederen van Bach. Kamerkoor Melantico, onder leiding van Lode De Kimpe, wikkelt je samen met strijkensemble Cristel Goethals in een warm, muzikaal deken. Na het concert kan je een hapje en een drankje meepikken en gezellig napraten. Alle info.


4. Een indrukwekkend kerstconcert in Alden Biesen

Op zaterdag 16 december weerklinkt het schitterende Magnificat van Bach in de Landcommanderij van Alden Biesen in Bilzen. Verschillende solisten, een orkest en het koor van de Bach Academie Alden Biesen, onder leiding van Luc Ponet, trakteren je op een muzikaal hoogstandje.


De feestelijke tekst van het Magnificat, de Bijbelse lofzang van Maria aan de Heer, is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor componisten. Bach neemt je mee in een meeslepend verhaal waarin intieme aria’s en jubelende koren elkaar afwisselen. Het Magnificat is nu eens teder, dan weer krachtig: een absolute aanrader. Alle informatie via Alden Biesen.


5. Kerstconcerten in de herbestemde Sint-Augustinuskerk

In de voormalige kloosterkerk van de Paters Augustijnen in Antwerpen vind je vandaag AMUZ. Het historische monument werd omgetoverd tot een volwaardige, moderne concertzaal met een onovertroffen akoestiek. Hier ben je aan het juiste adres om de meest uiteenlopende muzikale ervaringen op te doen. Tijdens de kerstperiode staan er uiteraard heel wat bijzondere avonden gepland. Ontdek het programma en maak je keuze uit het rijke aanbod.


Ledenvoordeel

Bij al deze monumenten krijg je als lid van Herita een voordeel. Bekijk hier al jouw ledenvoordelen.