Kruidentuin Abdij van Herkenrode

“Botanisch koken in Herkenrode” met chef-kok Dominique Vreven

19 november 2024
Van 18:30 tot 22:00
Volzet
In de media worden we dagelijks overstelpt met info over de gezondheidsbevorderende stoffen in groenten, fruit en kruiden. 
Maar hoe bereiden we thuis het best deze producten zonder verlies van die waardevolle stoffen die onze gezondheid ten goede komen? 

Dominique Vreven, je kent hem zeker als voorzitter van het Kruidenkenniscentrum van Herkenrode waar hij ook al 20 jaar vrijwilliger is, is een autoriteit op dit gebied!  Maar wist je ook dat hij de chef-kok van het gewezen restaurant “’t Vlierhof “ in Bilzen is én pionier is van de teelt en het gebruik van bijzondere groenten, fruit en kruiden, én herborist én auteur van talrijke artikels in tuinmagazines?

Tijdens deze 3 avonden maakt Dominique je wegwijs in deze materie: 
-De eerste avond nemen we theoretisch de voornaamste en interessantste inhoudsstoffen van planten door en zie je waar je moet op letten tijdens het koken. 
-De twee daaropvolgende lessen gaan we de abdijkeuken in en maken we een 16 -tal verschillende originele bereidingen, rekening houdend met de meest ideale manier van bereiden zodat je het maximum aan gezondheidsbevorderende stoffen uit je gerechten kan halen!

Praktisch

Tickets

  • Prijs: € 85,00 p.p. inclusief cursus en ingrediënten
  • Opgelet: deze cursus is volzet